Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2011.
Määritelmiä
§1 Näissä säännöissä kerholla tarkoitetaan yhdistystä Polyteknikkojen olutkulttuurin edistämisyhdistys ry (POLKU).
§2 Kerhotilalla tarkoitetaan näissä säännöissä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan omistamaa, yhdistyksen hallinnassa olevaa, Espoon Otaniemessä osoitteessa Jämeräntaival 1 sijaitsevaa tilaa.
§3 Oluenvalmistuslaitteistolla tarkoitetaan kerhotilassa sijaitsevaa panopäätyä sekä muuta oluen valmistukseen tarkoitettua kerhon omaisuutta.
§4 Kotioluella tarkoitetaan tässä säännössä kotitaloudessa käymisteitse yksityiseen käyttöön valmistettua alkoholijuomaa, kuten asetus alkoholijuomista ja väkiviinasta (22.12.1994/1344) sen määrittelee.
§5 Olutmestari on yhdistyksen toimihenkilö. Olutmestari vastaa olenvalmistuslaitteiston asianmukaisesta käytöstä ja muista kotioluen valmistukseen liittyvistä asioista. Olutmestarilla on oikeus jakaa jäsenille panotoimintaan liittyviä huomautuksia ja panokieltoa.
§6 Panoluvalla tarkoitetaan jäsenen oikeutta käyttää yhdistyksen oluenvalmistuslaitteistoa.
§7 Panokielto tarkoittaa kieltoa käyttää oluenvalmistuslaitteistoa.
§8 Kisällöinnillä tarkoitetaan panoluvallisen jäsenen avustamista oluenvalmistusprosessin jokaisessa osassa. Kisällöinti on opetustapahtuma, jossa kisällin ottanut on velvollinen selostamaan oluenvalmistusprosessin vaiheet sekä siihen liittyvät kerhotilamme erityispiirteet ja käytännöt.
§9 Insinööripanolla tarkoitetaan oluenvalmistuskoetta, jonka tarkoituksena on varmistaa, että jäsen osaa käyttää oluenvalmistuslaitteistoa asianmukaisella tavalla ja on kykenevä omatoimisesti ratkaisemaan kerhotilassa mahdollisesti eteen tulevia ongelmia. Insinööripano on aina suoritettava yksin.
Sääntöjen tarkoitus ja muuttaminen
§10 Näiden sääntöjen tarkoitus on rajata selkeät POLKU:n oluenvalmistuslaitteiston käyttämistä koskevat säännöt. Näiden sääntöjen muuttamisesta päättää yhdistyksen hallitus yksinkertaisella enemmistöllä.
§11 Näiden sääntöjen noudattamista valvovat olutmestari ja yhdistyksen hallitus. Mahdolliset tulkintakysymykset ratkaisee yhdistyksen hallitus.
Panolupa
§12 Jäsen voi saada panoluvan suoritettuaan kaksi kisällöintiä eri henkilöille sekä suorittamalla insinööripanon, jonka valvoo kolmas henkilö.
§13 Hallitus ylläpitää rekisteriä jäsenistä, joilla on oikeus valvoa insinööripanoja. Olutmestarilla ja hallituksella on oikeus myöntää ja poistaa insinööripanonvalvontalupa.
§14 Insinööripanija laatii insinööripanostaan lyhyen kirjallisen suunnitelman, joka sisältää panon päävaiheet ja reseptin pääpiirteissään. Insinööripanijan tulee hyväksyttää suunnitelmansa valvojalla etukäteen.
§15 Insinööripanon valvoja sitoutuu valvomaan kriittisesti oluenvalmistusprosessin jokaista vaihetta ja tarvittaessa ohjeistamaan insinööripanon suorittajaa.
§16 Valvoja ilmoittaa hallitukselle hyväksytystä tai hyväksymättömästä insinööripanosta. Panoluvan katsotaan olevan voimassa hyväksytysti suoritetusta insinööripanosta lähtien. Hallitus vahvistaa uudet panoluvat.
§17 Hallitus ylläpitää rekisteriä jäsenistä, joilla on panolupa. Hallituksella on oikeus myöntää ja poistaa panolupia.
Oluenvalmistuslaitteiston varaus
§18 Panoluvan omaava jäsen voi varata olutvalmistuslaitteiston ja käymistilaa käyttöönsä. Varaukset tehdään yhdistyksen www-sivuilla olevalla varausjärjestelmällä.
§19 Jäsenellä saa olla kerrallaan vain yksi käymistila varattuna. Uuden varauksen saa tehdä vasta edellisen varauksen päätyttyä. Tästä säännöstä voi poiketa olutmestarin tai hallituksen luvalla. Tästä säännöstä saa myös poiketa varaamalla muuten käyttämättä jäävän käymistilan korkeintaan neljä vuorokautta ennen panoa.
§20 Varausten peruuttamisesta tulee ilmoittaa välittömästi panoluvallisille jäsenille. Peruutuksesta vapautunut tila on ensisijaisesti varattavissa niiden toimesta, joilla ei vielä ole olemassaolevaa varausta.
Oluenvalmistuslaitteiston käyttäjän velvollisuudet
§21 Oluenvalmistuslaitteiston käyttäjän tulee huolehtia tilan ja välineistön puhtaudesta ja siisteydestä voimassa olevan ohjeistuksen mukaan.
§22 Käyttäjän tulee ilmoittaa hallitukselle mahdollisista puutteista välineistössä sekä ohjeistuksen laiminlyönneistä.
§23 Kerhon laitteistolla valmistetut satsit tulee dokumentoida voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti.
Laiminlyönnit ja rikkomukset
§24 Näiden sääntöjen tai muun hallituksen vahvistaman ohjeistuksen rikkomisesta voi yhdistyksen olutmestari tai hallitus langettaa panijalle panokieltoa joko määräajaksi tai toistaiseksi. Äärimmäisessä tapauksessa hallitus voi poistaa panoluvan.
§25 Lievemmissä väärinkäytöstapauksissa olutmestari tai hallitus voi antaa panijalle huomautuksen.
$26 Annetuista panokielloista sekä huomautuksista on välittömästi tiedotettava perusteluineen kiellon tai huomautuksen kohteena olevalle, panoluvallisille jäsenille sekä hallitukselle, joka käsittelee tapauksen seuraavassa kokouksessaan ja tarpeen mukaan tarkentaa, kumoaa tai vahvistaa annetun huomautuksen, tai panokiellon.
Liitteet
LIITE 1: Siivousohje